Exploatarea apei potabile prin intermediul numeroaselor foraje puturi Bucuresti este posibila datorita resurselor bogate din peisajul capitalei si al imprejurimilor, respectiv apele subterane. Acestea pot fi izvorate din infiltrarea precipitatiilor printre particulele solului, dar si din condensarea vaporilor de apa in adancimile rocilor din substratul terestru superior. Exceptand faptul ca o astfel de resursa poate oferi prin pompare aportul suficient de apa potabila pentru consumul casnic si industrial, un curs subteran expune si alte avantaje in detrimentul resurselor acvatice regasite la suprafata mediului terestru.
In primul rand, apele subterane sunt mai bogate in minerale si saruri, astfel incat continutul lor biologic favorizant pentru organism il depaseste pe cel oferit de cursurile de suprafata. De asemenea, riscul de poluare a resurselor subterane este ceva mai diminuat, tocmai pentru ca in substratul terestru se gaseste o portiune impermeabila. Desi aceasta bariera poate ajuta la raspandirea rapida a toxinelor, straturile apoase regasite in subteran sunt mult mai putin afectate de activitatea antropica.
In anumite regiuni ale tarii, mai mult de 40% din populatia rurala isi primeste aportul de apa potabila in urma exploatarilor la nivel subteran, cele mai intalnite solicitari fiind acelea pentru foraje puturi apa in primul strat freatic. In termeni de specialitate, aceste interventii sunt clasate drept foraje puturi Bucuresti si Ilfov de mica adancime, tocmai pentru ca ele ajung pana la o adancime maxima de 30 – 40 de metri. Totusi, o calitate deosebita din perspectiva chimico – biologica o presupun si cursurile acvatice regasite la adancimi mai mari de 40 de metri, insa pentru exploatarea lor sunt necesare utilaje mai puternice, precum instalatiile hidraulice.
Indiferent de varstele acestor orizonturi acvifere, compania noastra s-a specializat in proiectele ce presupun foraje puturi apa in Bucuresti si Ilfov, folosindu-se de tehnologii performante pentru a va oferi posibilitati de exploatare la mica, medie sau mare adancime. Compania Foraje LEO raspunde afirmativ tuturor solicitarilor primite din partea potentialilor clienti, oferind solutii personalizate de foraje puturi de mica adancime, indiferent daca acestea servesc scopurilor casnice sau industriale.
Pentru implementarea unui astfel de foraj se utilizeaza burlane sau tubulaturi realizate din materiale calitative, precum variatiile de metal sau PVC-ul ecologic. In regiunea pe care o acopera municipiul Bucuresti si judetul Ilfov, metoda optima de forare put este cea realizata cu circulatie directa de noroi bentonitic, considerata de specialisti metoda clasica. Ea se adapteaza structurilor litologice prezente in aceasta arie, unde predominante sunt argilosolurile, molisolurile, dar si straturile nisipoase si pietrisurile.
In functie de adancimea la care se gaseste resursa subterana pot fi solicitate foraje puturi Bucuresti la adancime medie, maximul situandu-se undeva la 90 – 100 de metri adancime pentru acest tip de interventii. Pentru a garanta buna functionare a acestora, tehnologiile abordate sunt cele cu instalatii hidraulice, cu circulatie indirecta sau directa, insa si metoda cu foraj uscat.
Formatiunile acvifere din regiunea Bucuresti – Ilfov pot fi identificate si la adancimi de 300 de metri, ceea ce impune proiecte complexe de foraje puturi apa de mare adancime. Pentru initierea si finalizarea acestor proiecte, echipa Foraje LEO se foloseste de tehnologia speciala a instalatiei hidraulice, singura varianta care se poate dovedi eficienta pentru captarea cursurilor acvatice situate la astfel de adancimi.
Forajele din aceasta categorie pot avea drept punct de plecare dorinta de captare a apelor minerale, industriale sau termale, fiecare dintre aceste resurse individualizandu-se prin anumite particularitati. Astfel, apa minerala propune un continut microbiologic bogat in iod, brom, hidrogen sulfurat sau strontiu. Apa industriala poaste fi caracterizata de un aport important al elementelor chimice rare, exploatarea sa devenind vitala in anumite domenii industriale, in timp ce acviferele termale pot fi exploatate pentru temperaturile lor impresionante, ce pot ajunge si la 80 de grade Celsius.
Foraje puturi LEO
0766.916.855
0765.170.775
0732.425.239
contact@forajeputurileo.ro
www.forajeputurileo.ro