Majoritatea clientilor, chiar si cei care nu au cunostinte aprofundate de hidrogeologie si, din motive economice, prefera forajele de puturi de mica adancime. La nivel intuitiv, insa, un put de mare adancime este mai bun decat unul de mica adancime. In marea majoritate a cazurilor, prin executia lucrarilor de foraje puturi de mare adancime este furnizata apa curata in cantitati suficiente. Avantajul evident este debitul ridicat. Un astfel de put este suficient pentru a organiza alimentarea autonoma cu apa pentru mai multe case sau chiar pentru o intreaga comunitate. Regimul apelor arteziene este mult mai stabil decat al apelor subterane si este mai putin susceptibil la fluctuatiile sezoniere si la schimbarile climatice, de exemplu, secete sau precipitatii.
Apa curata inseamna apa lipsita de poluarea antropica sub forma de nitrati, sulfati, saruri de metale grele, produse petroliere si alti poluanti inevitabili ai civilizatiei. Grosimea pamantului, alcatuita din roci, prin care puturile adanci „isi fac drum” spre apele subterane, este un filtru natural eficient. O parte din aceasta grosime consta din straturi impermeabile, adica izolatoare fiabile care nu permit contaminantilor de la suprafata sa migreze adanc in pamant. Cu cat apa subterana este mai adanca, cu atat este mai putin conectata hidraulic la apa de suprafata usor vulnerabila.
Apele extrase folosind foraje puturi de mare adancime se disting prin indicatori sanitari extrem de inalti. In regiunile bogate in ape subterane, peste 90% din volumele lor sunt absolut curate si doar mai putin de 10% sunt susceptibile la poluare intr-un grad sau altul. Totusi, impactul negativ al civilizatiei asupra apelor subterane nu este proportional cu presiunea la care este supusa apa de suprafata. De obicei, in straturile superioare la adancimi de la 100 la 1000 m, apele subterane sunt inca proaspete, slab mineralizate, de tip hidrocarbonat. Dar pot contine si unele elemente in exces.
Lucrarile de foraje puturi de mare adancime sunt, in primul rand, nu un scop, ci un mijloc, o modalitate fiabila de a obtine apa de calitate adecvata in cantitati suficiente. Adesea este optim si adesea este singurul mijloc. Tehnologiile moderne nu numai ca extind capacitatile tehnice pentru foraje puturi de mare adancime, dar o fac si mai rentabila si mai accesibila. Aceasta inseamna ca resursele de apa subterana necesare organizarii alimentarii cu apa autonoma si centralizata, devin din ce in ce mai accesibile.
Foraje puturi LEO
0766.916.855
0765.170.775
0732.425.239
contact@forajeputurileo.ro
www.forajeputurileo.ro