Utilizarea pompelor de caldura geotermale este o alternativa eficienta la metodele conventionale de incalzire independenta. Acesta este un mod mai ecologic si mai economic de a incalzi spatiile private, precum si intreprinderile, fabricile si unitatile industriale. Pentru a organiza o astfel de incalzire, este necesar sa se efectueze foraje pompe de caldura cu o firma specializata, deoarece realizarea acestui proces necesita munca la nivel profesional.
Un sistem de incalzire geotermal se bazeaza pe utilizarea caldurii naturale din pamant. Temperatura la o adancime sub nivelul de inghet al solului este in medie de +7°C. Pompa de caldura in acest caz functioneaza ca un frigider sau un aparat de aer conditionat. Iarna, ia caldura din sol si o elibereaza pentru a incalzi camera, iar vara, dimpotriva, elimina caldura din casa in pamant.
Intregul sistem de incalzire este format din trei parti:
Extern – Partea externa este formata din sonde geotermale, care sunt conducte in care circula lichidul de racire. Tocmai de aceea sunt necesare foraje pompe de caldura.
Intern – Interiorul este format din tevi, calorifere si alte echipamente care sunt situate direct in casa, fiindu-le furnizata caldura.
Pompa de caldura – Pompa de caldura asigura transferul de caldura de la circuitul extern la circuitul intern.
Daca pentru alimentarea unei case private sunt suficienti 3-4 mc/h de apa, atunci forajele industriale iti ofera pana la 10.000 de metri cubi de apa pe zi, productivitatea unei surse industriale fiind de pana la 100 mc/h. Structura de admisie a apei este instalata la o adancime de pana la 600 de metri. Se foloseste un sir de carcasa de un anumit diametru, in functie de caracteristicile apelor subterane si ale straturilor, care poate fi mai mare sau mai mic. Cu toate acestea, din cauza nevoii mai mari de apa, a unei fabrici, de exemplu, este necesar un echipament de pompare mai puternic. Trebuie doar sa se efectueze foraje industriale intr-un acvifer de volum suficient. In acest scop, se efectueaza studii preliminare de inginerie si geodezie.
Lucrarile de foraje pompe de caldura sunt calculate pe baza puterii pompei, a transferului de caldura de la 1 m de sol si a pierderilor de caldura. Adancimea putului depinde de multi factori, inclusiv de suprafata libera pentru locatie, zona camerei incalzite, nivelul apei subterane etc. Acest lucru afecteaza si costul lucrarii de foraje pompe de caldura
Foraje puturi LEO
0766.916.855
0765.170.775
0732.425.239
contact@forajeputurileo.ro
www.forajeputurileo.ro