Pentru a avea un put foarte productiv, se utilizeaza de obicei foraje mecanizate de apa cu circulatie inversa. Aceasta metoda de foraj este clasificata ca fiind rotativa. In acest caz, fluidul de spalare nu merge de la suprafata la fundul putului, ci, dimpotriva, de la fundul putului la suprafata. Principalul avantaj al acestei metode este ca, in comparatie cu alte tehnologii de foraj, se selecteaza implicit volumul maxim posibil de apa din acvifer. Acest lucru se intampla din cauza diametrului mai mare al putului (uneori ajunge la jumatate de metru), precum si a metodei de spalare a acestuia, care obliga straturile de sol purtatoare de apa sa functioneze la eficienta maxima.
Cu aceasta metoda, roca este distrusa prin actiunea mecanizata asupra stancii. Avantajele forajelor mecanizate sunt posibilitatile de selectare a mostrelor naturale de roca, putand fi efectuata o analiza cuprinzatoare. De asemenea, exista conditii benefice pentru deschiderea acviferelor si capacitatea de a fora puturi intr-o alta directie data. Inainte de a opta pentru aceasta metoda ar trebui sa fii constient de consumul de apa in viitor. Daca forajul se face pentru un teren mai mic sau pe un teren sezonier, atunci nu ar trebui sa optezi pentru foraje mecanizate. Un mic put obisnuit facut manual este suficient. Dar, daca locuiesti in mod constant pe acel teren, ai o casa, ai o masina de spalat, un boiler, o gradina de legume sau vrei sa alimentezi cu apa doua case, atunci, vei avea nevoie de o lucrare profesionala de foraje mecanizate. Este necesar sa te bazezi pe capacitatile tale financiare, si de asemenea, sa se efectueze un studiu hidrogeologic al terenului.
Atunci cand ai nevoie de apa pentru o casa de la tara, lucrarile de foraje mecanizate sunt cele mai fezabile modalitati economice de a avea apa si, in unele cazuri, chiar singura. Lipsa unei surse centralizate de alimentare cu apa in zonele in care este nevoie de apa, necesita adesea utilizarea unei metode de foraje puturi. In plus, puturile sunt necesare daca este necesara scaderea nivelului apei subterane pentru a proteja structurile ingropate de inundatii, atunci cand se efectueaza lucrari de reabilitare sau exploatare. In acest caz, se efectueaza foraje de puturi de drenaj, ale caror preturi depind de gradul de inundatie si de cantitatea de munca efectuata. Astazi, puturile de apa sunt foarte rar forate manual, deoarece mecanizarea procesului a facut posibila obtinerea unei eficiente mai mari.
Foraje puturi LEO
0766.916.855
0765.170.775
0732.425.239
contact@forajeputurileo.ro
www.forajeputurileo.ro