Durata de viata a forajelor este influentata de debitul cu care extragem apa. Mai mult, gestionarea in mod corect a debitului evita colmatarea acestuia si implicit, mai putini bani cheltuiti cu denisiparea forajului. Stabilirea debitului pentru un foraj de alimentare cu apa reprezinta o sarcina importanta si este executata in mod normal de catre executantul forajului.
Valoarea debitelor din foraje poate fi stabilita prin intermediul unor pompari experimentale sau in mod analitic si /sau grafic.
Exista numeroase cazuri in care consumatorul nu beneficiaza corect de marimea debitului care ii este necesar, iar de cele mai multe ori cauza este faptul ca ii cere executantului sa-i asigure un debit mai mare decat ii este necesar, chiar si de 300 de metri cubi pe ora.
Este adevarat ca o cantitate mare de apa este necesara, fiind folosita pentru diverse activitati, dar este important sa stabiliti debitul corect pentru a scuti cheltuieli inutile si a creste durata de viata a forajului.
Pentru a stabili debitul de apa necesar pentru un foraj de alimentare cu apa trebuie sa tineti cont de anumite aspecte.
In primul rand, debitul unui foraj reprezinta suma debitelor de apa in dreptul carora se monteaza filtre si care se deschid in urma saparii. Pe de alta parte, debitul maxim al unui strat subteran de apa este constant, nu se modifica, iar diametrul de sapare si de tubare nu are nicio influenta asupra acestuia. Prin urmare, fiecare loc dispune de un anumit debit, care este independent de modul de realizare a forajului de alimentare cu apa sau de pretul acestuia.
Necesarul de apa este bine sa fie calculat pe luna sau saptamana si de la acesta sa se imparta pe zile, ore, secunde, pentru a se obtine debitul necesar.
Un aspect foarte important este si alegerea pompei care este de obicei realizata tot de catre executant. Spre deosebire de fantani, in care apa se acumuleaza, in cazul forajelor este necesara prezenta unei pompe care sa asigure in mod continuu exploatarea stratului subteran de apa.
Temperatura, prroprietatile fizice, chimice, bacteriologice si altele sunt aspecte importante de care trebuie sa tineti cont in stabilirea debitului necesar pentru un foraj de alimentare cu apa.
Foraje puturi LEO
0766.916.855
0765.170.775
0732.425.239
contact@forajeputurileo.ro
www.forajeputurileo.ro