Pe langa diferenta destul de evidenta, a dimensiunii dintre cele doua variante de forare puturi apa, mai exista o serie de diferente, care se remarca inca de la initierea operatiunilor de forare.
Procesul de forare incepe cu saparea gaurii, care difera din punct de vedere al dimensiunii. In cazul puturilor realizate pentru uzul industrial, gaura trebuie sa depaseasca cu 14 centimentri, acesta fiind diametrul realizat pentru tubulatura. Acest spatiu este absolut necesar pentru ca acolo sunt introduse pietrisul si betonita amestecata cu ciment.
Pentru forajele realizate pentru uzul casnic se folosesc tevi confectionate din material PVC. Procesul este unul mult mai simplu decat in cazul forajelor pentru spatii industriale, pentru ca, in acel caz, sunt folosite tubulaturi speciale, de tip Valrom. Pretul pentru filtrele care se folosesc in cazul forajelor industriale este mult mai mare decat cel pentru uzul casnic. Acestea sunt realizate in fabrici speciale si sunt confectionate din materiale deosebite. Piesa de fund, care are rolul de a primi decantarile difera si ea, pentru ca in cazul celor casnice, aceasta este proiectata in forma de sageata (varf) si nu presupune costuri suplimentare. In cazul spatiilor industriale, vorbim de un decantor, care trebuie sa aiba o lungime mai mare, astfel ca si spatiul prevazut trebuie sa fie unul mai mare.
Sunt elementele care au capacitatea de a permite coloanei filtrante sa fie asezata corect in gaura forata. Sunt realizati sub forma unor inele confectionate din ciment, care au diametrul similar cu cel al gaurii. Aceste elemente se folosesc mai degraba in cazul forajelor pentru puturile de mari dimensiuni si mai putin pentru cele de uz casnic. De aici vin si costurile mult mai mici. In cazul spatiilor industriale, utilizarea lor este absolut necesara pentru ca ofera garantia faptului ca presiunea nu va avea niciodata capacitatea de a darama coloana filtranta.
Am mentionat anterior ca, in cazul gaurii pentru spatiile industriale, este introdus pietris margaritar. Aceasta operatiune trebuie realizata incet si cu grija, prin masurarea constanta a nivelului. Este folosita pentru orice tip de foraj si poate fi reprezentat in mai multe feluri. Utilizatorii pot opta pentru mai multe tipuri de pietris margaritar, pretul acestuia fiind direct proportional cu calitatea.
Aceasta operatiune este destul de importanta pentru ca ea are rolul de a izola stratul acvifer si de a-l delimita pe toata lungimea putului. Acest proces se face cu ajutorul unui amestec de materiale, realizat din lapte de ciment si bentonita. Se aplica prin metoda injectarii, pentru siguranta ca substanta a ajuns in locul in care trebuia sa ajunga. Singurul dezavantaj al acestei operatiuni este acela ca poate dura pana la doua zile.
Foraje puturi LEO
0766.916.855
0765.170.775
0732.425.239
contact@forajeputurileo.ro
www.forajeputurileo.ro