Oamenii apeleaza din ce in ce mai des la servicii de forare puturi prin care profita la maxim de beneficiile oferite de apele subterane. Chiar daca lucrarea este realizata in mod corespunzator, de o firma profesionista, este important si procesul de mentenanta, care va contribui la cresterea duratei de viata a acestui put. De aceea, este important sa stim ce anume trebuie sa facem pentru a intretine acest foraj.
Specialistii recomanda ca, dupa preluarea forajului, proprietarul sa pompeze cat mai multa apa in interior, astfel incat sa previna aparitia depunerilor, care ar putea umple filtrul in doar cateva saptamani. Debitul recomandat este cel maxim, care a fost recomandat de specialisti in momentul executarii respectivei lucrari. Daca procedati in felul acesta, veti crea un filtru invers, care nu va permite particulelor fine si foarte fine sa patrunda prin interiorul forajului. In felul acesta, dupa ce ati executat operatiunea, va puteti asigura de faptul ca puteti intrerupe forajul fara griji timp de saptamani sau chiar luni intregi.
Incercati sa executati sistemul in asa fel incat sa micsorati numarul de cicluri de pornire si de oprire. Pompa submersibila este influentata direct de acest ciclu de pornire si oprire. Astfel, la fiecare schimbare de sens, cantitatea de foraj, care este minuscula, se depune pe decantor. Daca la inceput nu reprezinta nicio problema, pe masura ce se aduna, incepe sa devina vizibila si sa influenteze in mod negativ buna functionare a forajului. Este important sa optati pentru o pompa care sa va asigure necesarul de porniri-opriri.
Realizati o compatibilitate intre diametrul pompei si cel al tubulaturii folosite pentru realizarea forajului. In felul acesta, beneficiarul se asigura de faptul ca apa are viteza de circulatie in jurul pompei si poate raci zona in mod corespunzator.
Nu uitati sa va ajutati de un furtun de refulare corespunzator, pe care sa il utilizati in cazul pompei submersibile. Numai in felul acesta va veti asigura de faptul ca forajul dumneavoastra este unul rezistent, care beneficiaza de cele mai bune conditii pentru o mentenanta corespunzatoare.
De asemenea, pentru a duce la bun sfarsit orice proces de mentenanta a unui put forat, este important ca, din cand in cand, beneficiarul sa apeleze la serviciile specializate ale unei firme profesioniste, care sa efectueze lucrari de denisipare. Pentru forajele de mici dimensiuni, se recomanda astfel de lucrari o data la 2 sau 3 ani, in timp ce, pentru cele de dimensiuni medii sau de mari dimensiuni, se recomanda interventia la 5 sau 10 ani.
Pretul prevazut pentru o astfel de operatiune este stabilit in functie de caracteristicile fiecarei lucrari in parte. In cazul in care forajul nu a atins perioada mentionata anterior, dar prezinta semne de uzura sau disfunctionalitati, atunci interventia trebuie sa fie una rapida, fara sa mai tineti cont de durata.
Foraje puturi LEO
0766.916.855
0765.170.775
0732.425.239
contact@forajeputurileo.ro
www.forajeputurileo.ro