Contact rapid: 0765 170 775 | 0732 425 239
denisipari puturi

SERVICII DE DENISIPARE PUT IN ROSIORI - IALOMITA

In judetul Ialomita, remarcam o prezenta numeroasa a forajelor de adancime medie si mare, aceasta fiind una dintre principalele modalitati de alimentare cu apa potabila. Lucrarile de denisipari efectuate in zona necesita actiuni de intretinere o data la 10-15 ani sau in momentul in care sunt identificate probleme.

Una dintre cele mai importante probleme, care anunta necesitatea initierii lucrarilor de mentenanta este reprezentata de debitul scazut. In aceasta situatie, echipa de profesionisti intervine cu utilaje speciale care absorb nisipul ce s-a depus in interiorul sau pe marginea filtrului.

Nisipul este responsabil de incetinirea debitului. In timp, el se depune, formand bariere in calea apei; bariere care, la un moment dat sunt imposibil de depasit. De aceea, echipa intervine cu un echipament special care absoarbe depuneri, redand astfel debitul initial. Totodata, o astfel de lucrare are si rolul de a micsora numarul de pierderi de sarcina, astfel ca lucrarea va arata ca noua dupa efectuarea lucrarilor de intretinere.

Aceasta actiune se realizeaza fie prin pompare alternativa, fie cu ajutorul unui dispozitiv intitulat pompa Mamuth, prin pompare cu gura forajului deschisa sau etansa sau cu balbotaj. La finalul actiunii, permeabilitatea creste, raza forajului creste, iar nisiparea la nivelul forajului este evitata. In cazul celor de mica adancime, pot fi folosite inclusiv pompele manuale, care absorb depunerile printr-o tehnica denumita vid. Avand in vedere ca cele realizate la mica adancime sunt mult mai predispuse la nisipare, specialistii recomanda efectuarea unor denisipari Rosiori de acest fel o data la 2 sau 3 ani.

O astfel de actiune prelungeste durata de viata a unui put sapat. Executam denisipari in Rosiori atat pentru puturile ce servesc alimentarii cu apa a populatiei, cat si pentru cele de uz casnic sau industrial. Pentru a incheia misiunea cu succes, echipa de specialisti are nevoie de o serie de date esentiale in legatura cu modul in care a fost realizat putul.