Contact rapid: 0765 170 775 | 0732 425 239
denisipari puturi

SERVICII DE DENISIPARE PUT IN BUZAU

Denisiparea este indispensabila in procesul de mentenanta a unui put forat. In judetul Buzau, trebuie efectuate constant lucrari prin care sunt indepartate depunerile de nisip din jurul filtrelor. Rolul acestei lucrari este acela de a creste debitul apei, care pana la momentul respectiv era incetinit de depunerile de nisip si pietris.

Dupa finalizarea unor denisipari Buzau, raza forajului este marita, iar pierderile de sarcina sunt micsorate, mai ales in zona activa a filtrului. Aceste actiuni sunt necesare ori de cate ori sunt remarcate probleme cu debitul, insa, chiar daca nu intervin aceste probleme, echipa de experti recomanda interventia o data la 2 – 3 ani pentru forajele de mica adancime si o data la 10-15 ani pentru cele de adancime medie si mare.

Specialistii recomanda efectuarea lucrarilor de intretinere cu echipa care a realizat forajul. In cazul in care acest lucru nu este posibil, sunt necesare fisa forajului, detalii in legatura cu tipul de pompa, adancimea, dar si diametrul si o serie de fotografii care infatiseaza modalitatea de acces la foraj.

Avand in vedere ca judetul Buzau dispune de foarte multe ape subterane, aici sunt realizate numeroase foraje puturi, care necesita lucrari constante de mentenanta. Acestea sunt realizate cu ajutorul unor echipamente speciale, care au capacitatea de a indeparta pana si cele mai mici fire de nisip ce au patruns in interiorul sau la baza filtrului.

Pentru acest proces, echipa noastra utilizeaza pompe mecanice care au rolul de a absorbi nisipul prin sistemul vid sau cu cel air-lift (monotub si compresor cu aer). In felul acesta este eliminat dopul care s-a format de-a lungul timpului, din cauza depunerilor. In cazul acelor denisipari in Buzau pentru puturi de mica si medie adancime, lucrarile sunt finalizate intr-un timp destul de scurt. Pentru cele de mari adancime, procesul este ceva mai complex, astfel ca necesita o durata de timp extinsa.