Probabil e un subiect care atrage foarte rar interesul, insa un foraj ascunde multe beneficii de care nu stiati pana acum. Noutatile pot fi de interes si pentru persoanele care nu poseda, inca, un foraj, dar sunt cu atat mai relevante pentru cei care se alimenteaza si isi ingrijesc locuinta cu ajutorul apei forate. Cu toate acestea, daca detineti un put, exista cateva aspecte pe care ar trebui sa le cunoasteti si cateva informatii despre care ati putea fi interesanti.
1. Functioneaza independent fata de reteaua de apa
Forajele (puturile sau fantanile) nu sunt reglementate de sistemul munincipal de apa. In timp ce apa potabila publica este protejata de aceste standarde, proprietarii care utilizeaza puturi private sunt responsabili pentru asigurarea sigurantei apei pe cont propriu. Acest lucru face ca inspectiile profesionale ale puturilor de apa sa fie o parte importanta a lucrarilor de intretinere a puturilor private.
2. Sunt comune si usor de executat
Cu atat de multe zone urbanizate si dezvoltate in intreaga tara, puteti presupune ca puturile private sunt o raritate. Aceasta ipoteza ar fi falsa. Adevarul este ca peste 15 milioane de gospodarii romanesti folosesc un put privat drept sursa proprie de apa. Din moment ce gospodaria medie din Romania este alcatuita din 2,5 persoane, aceasta inseamna ca cel putin un sfert dintre romani se bazeaza in fiecare zi pe o sursa de apa ieftina si sigura.
3. Sunt alimentate cu apa subterana
Orice ploaie care nu este absorbita de plante isi face drum prin pamant si in patul de roca. Continua sa curga in pamant pana cand atinge roci dure. Odata ce atinge acest strat dens de roca pe care nu-l poate trece, devine prinsa in acest nivel subteran. Apoi este denumita apa subterana. Aceasta este apa rezultata prin forate. Totusi, aceasta apa este filtrata printr-un proces organic, astfel ca apa rezultata este potabila si pura fata de cea de la robinet.
4. Lupta cu riscurile de poluare
Apele subterane sunt expuse riscului de poluare din mai multe surse. Daca deseurile nu sunt eliminate in mod corespunzator sau contamineaza mediul inconjurator, acestea pot afecta apele subterane si, la randul lor, puturile private. Poluarea apelor subterane poate rezulta din rezervoarele septice esuate, scurgerile urbane, infiltratiile din depozitele de deseuri, ingrasamintele, pesticidele si rezervoarele de combustibil subteran. Datorita susceptibilitatii sale la poluare, forajele apa ar trebui sa fie testate anual de catre un profesionist.
5. Sunt masurate in ani cainesti
Ar fi bine daca un foraj ar putea dura o viata, dar este adevarat ca viata unui foraj se materializeaza, de obicei, in jurul valorii de de 20 de ani. Dupa doua decenii, ar trebui sa luati in considerare contactarea unui profesionist pentru foraj. Acest lucru va ajuta la asigurarea calitatii apei dumneavoastra, precum si la reducerea costurilor de intretinere si reparatii. Toate aceste beneficii fac ca investitia initiala sa fie mentinuta la standarde optime de functionare.
Foraje puturi LEO
0766.916.855
0765.170.775
0732.425.239
contact@forajeputurileo.ro
www.forajeputurileo.ro